nicoll russell studios
architects + interior designers

Dundee Sheriff Court

  

Dundee

The RIBA award winning Dundee Sheriff Court refurbishment and extension was completed between 1993 and 1996 costing 3.7million. The comprehensive redevelopment provided 3 Jury Courts, a Civil Court and an Appeal Court, together with Jury Rooms, Sheriffs' Chambers, Prosecution and other support accommodation for criminal and civil business.
 
The project captured the spirit of the Studios' philosophy by producing a sensitive design solution which respected the existing Grade A Listed Building.
 
The organisation of the design responds directly to the exacting requirements of the user while illustrating a high degree of creativity within the available budget. The court remained in continuous operation throughout the construction works which were designed and phased to maintain security and clearly demarcate between public, staff and secure areas.

Photography : Paul Zanre